Cum să vă înmatriculaţi maşina fără a plăti taxa de „poluare”

De departe, cel mai mare impediment pentru cei care-şi doresc o maşină rulată din străinătate este aşa-zisa taxă de „poluare”. Sau de „primă înmatriculare”. Sau taxa inventată de Tăriceanu şi „perfecţionată” de PDL, UDMR şi PSD.

Birul acesta contravine flagrant legislaţiei comunitare. Vestea bună, însă, e că plata acestuia poate fi evitată. În zilele următoare, veţi găsi aici trei modalităţi de a vă înmatricula – legal – maşina, fără a mai plăti taxa în discuţie.

UPDATE 30 martie 2010

Prima metodă de a vă putea înmatricula maşina adusă din Suedia (sau din oricare altă ţară membră a Uniunii Europene) presupune acţionarea în instanţă a statului român. E o procedură care poate dura câteva luni de zile. La ea au recurs până acum, potrivit unei statistici neoficiale, peste 4500 de cetăţeni români. Nu se cunoaşte, până la ora aceasta, niciun caz în care să fi pierdut cineva un astfel de proces.

Detalii complete despre procedura acţionării în instanţă a statului (inclusiv pe ce articole de lege se bazează solicitarea respectivă, modelul unei sentinţe prin care eu personal am câştigat un astfel de proces şi mi-am înmatriculat maşina adusă din Suedia, fără să plătesc nicio taxă), veţi putea găsi aici, cel târziu mâine seară.

Reclame

4 răspunsuri

  1. Unde este continuarea?

    • Bună ziua,
      Găsiţi mai sus o completare la textul pe care l-aţi comentat. Mâine seară, cel târziu, voi insera, detaliat, procedura prin care statul român poate fi obligat, prin hotărâre judecătorească, că vă înmatriculeze maşina, fără nicio taxă de poluare, de mediu, de primă înmatriculare sau cum s-o mai numi ea.

  2. sal, povesteste-mi si mie cap-coada toata procedura de a inmatricula o masina fara taxa de poluare, sau spune-mi pasii pe care iai urmat tu
    multumesc!

  3. Este adevarat ca exista in Suedia o taxa pe care o platesc cumparatorii de masini daca cumpara masinile primavara? (este asa numita taxa de primavara)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: