Unde puteţi găsi cazare ieftină în Suedia

De regulă, hotelurile în Suedia sunt scumpe. Chiar mult mai scumpe decât cele echivalente de la noi. Pentru un hotel de două sau trei stele, aşteptaţi-vă să plătiţi între 70 şi 100 de euro, pentru o cameră dublă, pe noapte. Uneori (în oraşele mari) chiar mai mult. Există, însă, şi modalităţi mai ieftine de cazare.

O soluţie ar fi aşa-numitele „vandrarhem”, un fel de hoteluri mai rustice, în care de obicei camerele nu au baie separată. Astfel de „vandrarhem” sunt deschise mai mult vara, dar sunt destule care oferă cazare şi în sezonul rece, şi sunt răspândite pe tot cuprinsul ţării. O noapte costă în jur de 30-40 de euro aproximativ, într-o cameră dublă.

Ieftin se poate dormi şi în campinguri (şi ele, foarte multe, răspândite inclusiv în nordul extrem, dincolo de Cercul Polar de Nord). Mai toate campingurile oferă cazare în căsuţe (pentru două, trei, patru sau chiar mai multe persoane). Unele căsuţe au baie separată, altele baie comună, iar altele au chiar şi saună. Toate au, însă, amenajată o mică bucătărie, dotată cu tot ce trebuie pentru a găti şi a mânca în condiţii civilizate. Preţurile oscilează între 20 de euro (căsuţă de două persoane, fără baie proprie) şi 60-70 de euro (căsuţă de patru persoane, cu baie separată şi saună), pe noapte. Unele campinguri au şi camere pentru turişti, ceva în genul hotelurilor tradiţionale. Camerele pot sau nu să aibă baie proprie, iar preţurile oscilează între 30 şi 60 de  euro pe cameră şi noapte, în funcţie de confortul oferit, de existenţa sau inexistenţa băii proprii, de numărul de persoane etc.

Pensiuni („pensionat”) nu sunt foarte multe în Suedia. Dacă aveţi şansa să găsiţi una în zona de unde intenţionaţi să vă cumpăraţi maşina, aşteptaţi-vă la preţuri de genul 35-50 de euro pe noapte, pentru o cameră dublă, de cele mai multe ori cu mic dejun inclus. Nu toate camerele au baie proprie.

Ieftin se poate dormi şi la ferme turistice. Există un portal, cu versiune şi în engleză, la adresa http://www.bopalantgard.org De notat că saiturile fermelor grupate acolo nu au toate versiuni în alte limbi decât suedeza. Nici măcar sait propriu nu au chiar toate fermele, însă acelea care nu au pot fi contactate telefonic sau prin fax. Fermele oferă, în general, cazare pe durata a minimum un sfârşit de săptămână sau o săptămână întreagă, în special pe timpul verii. Multe ferme vă oferă, incluse sau nu în preţul cazării, produse proprii (pâine proaspătă, lapte, ouă, gemuri, miere etc).  Destule, însă, oferă şi găzduire pentru numai o noapte sau două. Depinde cum vă înţelegeţi cu proprietarul. În orice caz, cazarea la fermă e cea mai ieftină posibilitate de a înnopta, în Suedia. Exemplu de preţ: 180 de euro de familie (doi adulţi), pentru o săptămână, la o fermă din nordul ţării. Cu lapte şi ouă proaspete în fiecare dimineaţă, incluse în preţ.

În fiecare localitate reşedinţă de unitate administrativ-teritorială („kommun”, ceva în genul comunelor de la noi, sau a fostelor raioane de pe vremea de dinainte de Ceauşescu) există câte un birou de informare turistică. Acolo puteţi găsi o listă cu toate persoanele fizice din zonă,  care oferă cazare în propria casă sau în cabane proprietate personală (aşa-numitele „stuga”). Puteţi găsi, astfel, cazare pentru sume de ordinul a 20 până la 40 de euro pe noapte, pentru o persoană sau două.

În ce priveşte hotelurile, ele sunt, cum am spus deja, scumpe. Preţuri mai mici sunt, însă, oferite cu regularitate, în zilele sfârşitului de săptămână.  De notat, de asemenea, că la număr echivalent de stele, hotelul e cu atât mai ieftin cu cât oraşul unde se află e mai mic.

Reclame

5 răspunsuri

 1. O recomanare ieftina pt cazare: reteaua hotelurilor „Formule 1”.
  http://www.hotelformule1.com

  • Bună recomandarea dv. Subscriu la ea. Completez, chiar: reteaua hotelurilor ETAP e aproximativ la fel de ieftină.

   Revin cu o precizare importantă, referitor la hotelurile ETAP: din păcate, nu există niciun hotel aparţinând de acest lanţ, în Suedia. Aşa că rămâne valabilă recomandarea cititorului meu, dl. Gherfas, cu hotelurile Formule 1. Adaug doar că, în toată Suedia, există, din păcate, numai patru astfel de hoteluri, toate în zona de sud a ţării: câte unul în oraşele Malmo, Goteborg, Jonkoping şi Stockholm. În fiecare din cele patru hoteluri, o cameră pentru două persoane, costă 45,84 euro, cu micul dejun inclus. Puteţi opta şi pentru cazare fără mic dejun, caz în care camera dublă costă numai 38,04 euro. Sunt preţuri extrem de mici pentru o ţară ca Suedia, imposibil de găsit în orice altă unitate hotelieră. De menţionat că hotelurile Formule 1 – cel puţin cele din Suedia, nu ştiu în alte ţări cum e – nu au baie proprie, ci pe coridor.

   • buna, te rog frumos, ai putea sa ma informezi cum as putea sa mi rezerv o camera din timp la FORMULA 1 ptr Stockholm?un nr de telefon sau email?multumesc frumos!

 2. caut cazare in suedia vreau sa lucrez am mai fost in suedia

 3. Eu cand am fost in Suedia prima data am stat la un hotel in prima zi. Dupa aia am stat in gara 3 nopti.Dupa aia m-au trimis acasa pe banii lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: