De unde puteţi cumpăra maşini rulate, dar cu garanţie

Pentru cei care nu se pricep la maşini, nu vor să rişte cumpărând de la un particular şi care doresc să fie absolut siguri de ceea ce cumpără, opţiunea cea mai bună este Motorbranschens Riksförbund (MRF, http://www.mrf.se) Aceasta este o organizaţie neguvernamentală, care grupează firme dedicate comerţului cu maşini rulate, de pe întreg cuprinsul Suediei. Maşinile pe care membrii MRF le oferă spre vânzare prezintă mult mai multă siguranţă decât cele achiziţionate de la persoane fizice. Dacă optaţi să cumpăraţi maşină de la o firmă membră MRF, atunci vi se oferă garanţie la cumpărare, indiferent pentru ce maşină optaţi. Garanţiile oferite sunt în felul următor:

1. Şase luni garanţie, kilometri nelimitaţi, pentru maşinile de cel mult trei ani vechime şi care au nu mai mult de 50.000 km la bord la data cumpărării.

2. Trei luni garanţie, fără limită de kilometri, pentru maşinile de cel mult şase ani vechime şi care au rulat maximum 100.000 km până la data cumpărării.

3. Trei luni garanţie pentru unele componente ale maşinii (motor, cutie de viteze, frâne etc) pentru maşinile mai vechi de şase ani sau mai tinere, dar care au rulat mai mult de 100.000 km până la data cumpărării şi care au preţul de cel puţin 50.000 coroane suedeze (aproximativ 4800 euro).

4. O lună garanţie, în aceleaşi condiţii ca la punctul 3, pentru maşinile cu preţ sub 50.000 coroane suedeze, indiferent de vârstă sau rulaj.

Pe pagina de internet a MRF găsiţi ofertele de maşini ale tuturor concesionarilor din reţea. Preţurile pentru un Volvo sau un Saab încep de undeva din jurul valorii de 500 de euro şi merg…până unde vă ţine buzunarul. Majoritatea maşinilor vândute prin reţeaua MRF au carte de service şi inspecţie tehnică periodică efectuată la zi.

Pentru toate maşinile vândute de membrii MRF, cumpărătorul primeşte un aşa-numit „varudeklaration”, adică un document care certifică starea de funcţionare a fiecărui component sau subansamblu al maşinii în parte. Dacă aţi cumpărat o maşină de la un concesionar din reţeaua MRF şi, totuşi, nu sunteţi mulţumit de maşină, o puteţi returna în interval de o săptămână sau chiar mai mult, cu plata unei sume modice (minimum 140 de euro, maximum 7% din valoarea ei).

Bineînţeles, pentru siguranţa şi garanţiile pe care concesionarii MRF vi le oferă, trebuie să plătiţi ceva în plus. Astfel, o maşină cumpărată de la MRF va costa cu ceva mai mult decât una echivalentă, cumpărată de la un particular. Însă, atunci când vă cumpăraţi o maşină valorând de la 3-4 mii de euro în sus, poate că merită date câteva sute de euro în plus, pentru a avea siguranţa achiziţiei. Pentru o maşină valorând doar câteva sute de euro, probabil că nu merită apelat la MRF. Decizia vă aparţine.

Reclame

2 răspunsuri

  1. Salut.Sunt proprietarul unui volvo S80,fab in 2001 motor 2435 benzina (125kw/170 cp),cu 340.000 km la bord ,cu o instalatie gpl vialle(injectie multipunt).ideea este ca doresc sa o schimb masina,in detrimentul alteia,tot volvo,tot s80 ,aceeasi motorizare,insa cu o cutie automata si din cate am inteles eu,motorul este din noua generatie.
    Am vazut masina respectiva(in poze logic)..m-am inteles si asupra diferentei pe care trebuie sa o dau..acum,cer si eu un sfat:ce parere aveti despre aceasta motorizare si cutie?

  2. Eu am un Saab cu aceeasi problema.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: