Saituri suedeze specializate în anunţuri de maşini rulate

Internetul suedez e plin de astfel de portaluri. Unele sunt specializate numai în anunţuri de automobile şi autovehicule (autoturisme, rulote, autorulote, moto-velo etc), altele sunt portaluri în care oamenii postează anunţuri de vânzare-cumpărare a aproape orice.

De departe, două sunt portalurile cu cele mai multe astfel de anunţuri: http://www.blocket.se şi http://www.kopochsalj.eniro.se

Suedezii care cumpără sau vând autoturisme preferă, în cea mai mare parte, portalul http://www.blocket.se

Din păcate, acesta este exclusiv în limba suedeză. Ca de altfel, mai toate portalurile de acest gen. Inconvenientul acesta o să încerc să îl înlătur în zilele următoare, inserând un dicţionar de termeni şi abrevieri des folosite în acest tip de anunţuri. Veţi avea, astfel, posibilitatea să vă faceţi o idee despre conţinutul anunţurilor.

Pentru a avea o idee despre cât de bogată e oferta de maşini Volvo sau Saab, a acestui portal, accesaţi linkul de mai jos. Vă vor apărea toate maşinile Volvo S60, disponibile la vânzare în data de 2 octombrie 2009:

http://www.blocket.se/hela_sverige?q=volvo+S60&cg=1020&w=3&st=s&ps=&pe=&rs=&re=&ms=&me=&gb=&fu=&ca=11&md=th

Pentru modelul Saab 9000, accesaţi linkul de mai jos ca să vizualizaţi oferta de maşini a aceluiaşi portal, din aceeaşi dată:

http://www.blocket.se/hela_sverige?q=saab+9000&cg=1020&w=3&st=s&ps=&pe=&rs=&re=&ms=&me=&gb=&fu=&ca=11&md=th

Preţurile afişate sunt, fireşte, în coroane suedeze. Tăiaţi însă ultimul zero şi veţi avea preţul aproximativ în euro.  Încă un aspect, destul de important: cele mai multe anunţuri de acolo aparţin unor persoane fizice. Iar în astfel de cazuri, ca peste tot în lume, preţul este negociabil. Mai puţin cazurile în care vânzătorul precizează contrariul. Însă, chiar şi în acest din urmă caz, se mai poate scădea un pic din preţ, pentru că vânzătorul îşi recuperează, total sau parţial, banii daţi pe asigurare şi pe impozitul pe maşină (bilskatt), odată maşina vândută. Sumele acestea le puteţi scădea din preţul maşinii, chiar şi în cazurile în care vânzătorul nu e dispus să discute preţul. Mai multe detalii despre aceste aspecte, în curând, la secţiunea sfaturi de achiziţie.

Şi în Suedia, ca şi în alte ţări, maşinile rulate se vând ceva mai scump primăvara şi vara şi ceva mai ieftin în sezonul rece. Cele mai mici preţuri se practică în perioada noiembrie-februarie.

Reclame

7 răspunsuri

 1. buna
  foarte incantat de informatiile oferite in legatura cu masinile din suedia,dar faptul ca situri-le nu sant disponibile si in engleza,sant greoaie pentru a fi navigate.
  -poti sa spui si un site cu vanzari auto in engleza?

  o zi buna

  • Mulţi dintre noi cred că lumea se învârte în jurul limbii engleze. Şi nu e deloc aşa. Deşi majoritatea suedezilor vorbeşte engleza, mai mult sau mai puţin bine, oamenii ăştia ţin al naibii de mult la limba lor. Ca atare, cel puţin în ceea ce priveşte portalurile de vânzări-cumpărări auto, eu nu am găsit niciun sait în altă imbă decât suedeza. Tocmai de aceea am inserat un mic dicţionar de termeni şi abrevieri, folosite în domeniul auto. Dacă nici mini-dicţionarul acela nu vă ajută destul, traduceţi cuvintele dorite folosind saitul http://www.translate.google.com. Am putut observa că traduce destul de corect, atunci când e vorba de un singur cuvânt. Dacă-i daţi, însă, să vă traducă fraze întregi, atunci rezultatele sunt slabe. Dacă aveţi nevoie de ajutor, scrieţi-mi şi o să încerc să vă fiu de folos, cu ce pot.

 2. Salut! As dori sa cumpar o masina din Suedia as isi mai ieftin sau tot la fel ca din Romania?

 3. distanta parcursa este in mile sau km?

 4. Vreau un Mercedes vito de 9 locuri anul 2013

  • Cauta Lucas Lucas Popescu pe fb masini Suedia si vorbeste cu el

 5. Calmar e locatia din care as vrea sa să gasrsc o mașină

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: